De Mavo Vos bezoekt Goflex tijdens Week van de Techniek

Vlaardingen - Afgelopen week hebben de natuurkundeleerlingen van leerjaar 3 van De Mavo Vos deelgenomen aan de jaarlijkse Week van de Techniek. Deze specifieke groep kreeg de kans om Goflex te bezoeken, een bedrijfsschool waar mbo-instellingen en bedrijven samenwerken om jongeren praktijkgericht op te leiden voor technische beroepen in de haven.
 
De leerlingen namen deel aan een intensief programma waarbij ze verschillende technische disciplines verkenden, zoals elektrotechniek, procestechniek, metaalbewerking en onderhoud aan fabrieken. Tijdens een carrousel van activiteiten kregen de leerlingen onder andere de kans om hun eigen naam te lassen en een kijkje te nemen in een realistische fabrieksopstelling.
 
Dit bezoek was een unieke kans om de praktijkkant van technische beroepen van dichtbij te ervaren. Het bezoek aan Goflex is voor de leerlingen niet alleen een kennismaking met de technische sector, maar ook een waardevolle aanvulling op hun natuurkundelessen. De school hoopt dat deze ervaring hen helpt bij het maken van toekomstige loopbaankeuzes binnen de techniek.
 
Het jaarlijkse bezoek is inmiddels een vaste waarde geworden voor De Mavo Vos, waarmee de school hoopt een belangrijke bijdrage te leveren aan de beroepsoriëntatie van leerlingen op technische beroepen in de regio.