De Mavo Vos op ontdekkingstocht in de Stadsgehoorzaal

Op woensdag 18 september bezochten alle derde klassen van De Mavo Vos de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Dit bezoek maakte deel uit van het eerste project voor het gloednieuwe praktijkgerichte vak PPD (Praktijkgerichte Programma Dienstverlening & Producten). De Stadsgehoorzaal is de opdrachtgever voor dit project en het doel van de excursie was om de leerlingen kennis te laten maken met de organisatie.

Tijdens het bezoek werden de leerlingen meegenomen door twee rondes. In de eerste ronde kregen zij een presentatie van de facilitair manager, gevolgd door een interactieve speurtocht door het gebouw. Kaarten met vragen hingen verspreid door de Stadsgehoorzaal en de leerlingen moesten actief op zoek naar antwoorden. Sommige vragen vergden echt onderzoek, wat zorgde voor een educatieve en uitdagende ervaring.

In de tweede ronde volgden de leerlingen een interactieve les, verzorgd door hun eigen docenten. Tijdens deze les bekeken ze filmpjes van verschillende theatergenres en moesten ze de juiste genres bij de beelden plaatsen. Aan het einde van de dag gaven de leerlingen aan dat ze nu veel meer wisten over zowel de Stadsgehoorzaal als over verschillende vormen van podiumkunsten.

Met dit bezoek werd de oriëntatiefase van het project afgerond. De volgende stap is de voorbereidingsfase, die op 6 november wordt afgesloten met een speciale presentatie in de prachtige zaal van de Stadsgehoorzaal. Tijdens deze presentatie zullen de vier beste groepen hun eindproduct mogen presenteren aan de opdrachtgever.

Al met al was dit bezoek een geweldige start voor het nieuwe praktijkgerichte vak PPD. Met deze eerste ervaring op zak, kunnen ze vol enthousiasme verder werken aan hun project in de komende fase.